Lindapter Befestigungen

Lindapter steelwork clamping systemsn

Al meer dan 80 jaar heeft Lindapter een gerespecteerde reputatie als uitvinder en pionier op het gebied van klemsystemen voor staalconstructies. Het bedrijf levert een door onafhankelijke instituten goedgekeurd en exclusief assortiment bevestigingsmiddelen voor staalconstructies, blinde gaten, plafonds, steunen en stalen vloeren.

e trotse erfenis van het bedrijf begon in 1934 toen ingenieur Henry Lindsay een geheel nieuw concept bedacht voor het maken van verbindingen in staalconstructies: de Lindsay Bolt Adapter. Daarmee konden snel en eenvoudig klemverbindingen worden gerealiseerd die vaak moeilijk en tijdrovend boren of lassen overbodig maakten.

Het idee was om miljoenen toekomstige verbindingen in talloze projecten over de hele wereld revolutionair anders uit te voeren en door de twee woorden ‘Lindsay’ en ‘adapter’ te combineren ontstond de inmiddels beroemde merknaam.

Bevestigingen voor staalconstructies

De constructiestaalbevestigingen van Lindapter kunnen worden toegepast zonder dat op de montagelocatie boren of lassen noodzakelijk is en zijn geschikt voor nagenoeg elke maat of vorm van staalprofiel in een breed scala aan toepassingen.

De Girder clamp symboliseert perfect het Lindapterconcept; die maakt de noodzaak om te boren of te lassen overbodig zodat men snel een veilige en sterke verbinding kan realiseren door twee staalprofielen op elkaar te klemmen. Hoewel het concept eenvoudig is, ondergaan de producten van Lindapter complexe ontwerptesten doordat het Research en Developmentteam de producten steeds verbetert en verfijnt. Steeds opnieuw om de productprestaties te verhogen en om aan de steeds strengere veiligheidseisen te voldoen.

Bevestigingen voor holle profielen

De Hollo-Bolt® elimineert de noodzaak van het aanbrengen van door- en doorbouten of lassen bij holle constructieprofielen of andere staalconstructies die maar van één zijde bereikbaar zijn. Met de Hollo-Bolt® kunnen constructies snel en veilig worden opgebouwd door eenvoudigweg het product in voorgeboorde gaten te plaatsen en deze met handgereedschap vast te draaien met het beoogde aandraaimoment. Deze bevestiging kan gebruikt worden in vrijwel elk type hol constructieprofiel zoals vierkante, rechthoekige, ronde en ovale profielen. 

Ophangbevestigingen

Lindapter levert eenvoudig te monteren oplossingen voor het ophangen van installaties aan constructieve of secundaire liggers, zoals : de ophanging van HVAC-apparatuur, leidingen, brandbeveiliging en sprinklersystemen, verlaagde plafonds en elektrische apparatuur.

Dit assortiment kwalitatief hoogwaardige verbindingen is buitengewoon goed te verstellen, waardoor leidingen vlot kunnen worden uitgelijnd en zowel snel als voordelig kunnen worden gemonteerd. 

Vloerbevestigingen

Het vloerbevestigingsconcept van Lindapter is toegepast op stalen vloeren en men ontwikkelde daarvoor een reeks innovatieve producten die het mogelijk maken om zonder boren of lassen, en daardoor snel en voordelig, traanplaten of stalen roosters te monteren. Het is niet noodzakelijk om toegang te hebben tot de onderkant van de vloer, zodat de noodzaak van kostbare steigers of hoogtewerkers vervalt. De snelle en veilige montage van bovenaf, vaak door slechts één monteur, zorgen ervoor dat de montagekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Zowel de Floorfast® en Grate-Fast® hebben een typegoedkeuring met betrekking tot hun bestendigheid tegen schokken en trillingen. Geen las- of boorwerk ter plaatse nodig, wat een voordeel is in een gevaarlijke omgeving zoals in de petrochemische- en procesindustrie, wat in elke sector een voordeel is.

 

Komplettes Sortiment

Warenservice

Beratung und Schulung

Großes Lager

Eigene Produktion

Schnelle und flexible Lieferung

Bleiben Sie auf dem Laufenden und abonnieren Sie unseren Newsletter:

Immer als Erster informiert

NL
EN
DE
FR